2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kiskorú unokahúgával erőszakoskodott egy férfi

frisshirek.hu, 2023. május 20. - 09:15
Kiskorú unokahúgával erőszakoskodott egy férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta azon vádlott büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A baranyai férfi 2019. márciusában egy pécsi élelmiszerboltban találkozott testvére 10 éves lányával, akivel beszélgetni kezdett. A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, akit nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre szállított, majd a gépkocsit leállítva szexuális indíttatással erőszakoskodni kezdett vele.

A sértett eközben a vádlott gépkocsi ülésén hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját. Az édesanya és a sértett testvére a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldtek, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.

A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe szállította, megfenyegette, hogy a történtekről ne beszéljen, majd a gépkocsiból kitette.

Az elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a 2023 áprilisában hozott ítéletével a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.