2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Pécs: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tour de Hongrie - Dina: óriásit fejlődött a verseny

frisshirek.hu | 2023. május 15. - 07:20
Tour de Hongrie - Dina: óriásit fejlődött a verseny

Óriásit fejlődött a Tour de Hongrie - fogalmazott Dina Márton a vasárnap zárult országúti kerékpáros körversenyen.

Nagyon élveztem, az eddigi legjobb volt számomra és talán mindenki más számára is, szerintem óriásit fejlődött a Tour de Hongrie

- fogalmazott az M4 Sportnak az MTI beszámolója szerint az összetettben 17. helyen záró bringás, aki így a legjobb magyart illető fehér trikót is kiérdemelte. Az ATT Investments kerékpárosa úgy véli, a következő években sem lesz nehezebb a verseny.

Úgy csinálták meg, hogy a sprintereknek jó felkészülés legyen a Tour de France-ra, itt van Fabio Jakobsen, Caleb Ewan és Dylan Groenewegen is. Ez egy okos döntés, nagyon örülök, hogy volt benne két hegyi szakasz, bízom benne, hogy továbbra is lesz

- mondta a 2019-es Tour de Hongrie-n második helyezett Dina. Az eső miatt neutralizált budapesti szakasz kapcsán - amely döntésről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk - kifejtette:

egy óra után teljesen megázott, és bár a tekerés így sem volt veszélytelen,

akár végig is teljesíthették volna a fennállása 150. évfordulóját ünneplő fővárosban az eredetileg tervezett 150 kilométeres etapot.

Mint mondta, a mezőny megosztott volt a kérdésben: volt, aki szeretett volna versenyezni, míg mások nagyon örültek a döntésnek. A biztonsági szempontokat és az esős időjárást figyelembe véve a szervezők elfogadták a csapatok kérését, így nem voltak részhajrák és végső befutó, a mezőny - a tervezett 16 helyett - nyolc kört teljesített 35 km/órás átlaggal.

A sárga trikót a svájci Marc Hirschi viheti haza, aki pályafutása során először diadalmaskodott többnapos versenyen.

A kiemelt kép forrása: a Tour de Hongrie Facebook-oldala