2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Többmilliós bírságot kaphat a 31 tonna fémhulladékot értékesítő férfi

frisshirek.hu, 2023. május 12. - 08:45
Többmilliós bírságot kaphat a 31 tonna fémhulladékot értékesítő férfi

Négymillió forintos bírságot kaphat a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az a férfi, aki több mint 31 tonna fémhulladékot értékesített.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A férfi az elmúlt két évben Pécsen és környékén ház körüli munkák ellenértékeként kapott fémhulladékot. A pénzügyőröknek azt mondta, hogy több mint 31 tonna „értékes hulladékhoz” jutott hozzá, amit fémfajtánként adott el. Az ellenőrzéskor éppen eladásra szánt síneket darabolt.

A fémkereskedelmi szabályok szerint természetes személy saját ingatlanán legfeljebb három köbméter fémhulladékot tárolhat, ami egyértelműen az ingatlanához köthetően keletkezett. Kizárólag saját tulajdonú fémhulladék értékesíthető fémkereskedelmi engedély nélkül fémkereskedő részére – írta a közleményre hivatkozva az MTI.

Illusztrációs fotó: HulioPics