2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Játszótérré alakul át a Zsolnay-negyed gyereknap(ok)on

frisshirek.hu, 2023. május 10. - 17:15
Játszótérré alakul át a Zsolnay-negyed gyereknap(ok)on

A többi között mászófal, óriáscsúszda, több ugrálóvár, motoros bemutató, bábszínház, vívás, sakk és a Vissza a jövőbe-filmekből ismertté vált autó, a DeLorean DMC-12 egy példánya is várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a hónap utolsó hétvégéjén, a gyereknap alkalmából.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A május 28-án és 29-én rendezendő pécsi gyereknap egyik szenzációjának számító „időgéppel” a Ginkgo téren lehet majd fotózkodni, míg a legendás filmet a június 4-én induló kertmoziban lehet majd látni a Pirogránit udvaron.

A gyereknapi hétvégén a negyed déli oldalán két mászófal, óriás csúszda, több ugrálóvár és a parkolóház tetején motoros bemutató a várja a kicsiket és szüleiket.

A Bóbita Bábszínház – az idén Magyarországon rendezendő nemzetközi Színházi Olimpiához kapcsolódva – a pünkösdi hétvége mindhárom napján előadásokkal várja a látogatókat.

A mozgékony gyerekek a Pirogránit udvaron Nerf ügyességi pályán tehetik próbára képességeiket, míg a Csillagteraszon Ninja Sport Warrior-képzés lesz, továbbá elsajátíthatják a vívás alapjait a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club vívószakosztályának sportolóitól, de a kosárlabda és pedálos járművek kedvelőinek is nyújtanak programokat.

A pihenni vágyókat Olvasóliget várja, míg a modelljárműveket gyártó Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajz-versenyt hirdet, de lesz sakkoktatás és -szimultán, sokféle társasjáték, nyit a Mosolyország Játszókert.

A Látogatóközpontban pedig planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum várja a családokat, míg a szomszédos Ginkgo téren kétszer is lesznek látványos fizikai kísérletek - sorolták a ZSÖK közleményében, melyet az MTI szemlézett.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csapadékos időjárás esetén is megtartják a gyereknapot; ez esetben a Zsolnay Kulturális Negyed belső tereibe költöznek a programok.

A kétnapos eseményről további részletek a www.zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

Fotó: zsolnaynegyed.hu