2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Színvonalas évadra készül a Pannon Filharmonikusok

Sztipán Orsolya, 2023. május 03. - 18:15
Színvonalas évadra készül a Pannon Filharmonikusok

Meghirdette 2023/24-es évadjának műsorát a pécsi Pannon Filharmonikusok. A koncertek között mindenki megtalálhatja a kedvére való ínyencséget.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Igazi zenecsemegékkel szórakoztatja a nagyérdeműt a 2023/24-es évadban a Pannon Filharmonikusok társulata. A bérleteket már meg lehet vásárolni.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják, hogy

több új karmesterrel is találkozhat a közönség, és számos világhírű szólista is fel fog lépni a műsorokban.

Egyes koncerteken a zenekari vezető karmester, Bogányi Tibor, illetve Varga Gilbert mellett Charles Olivieri-Munroe, Török Levente, Boon Hua Lien, Héja Domonkos, Kesselyák Gergely, Leo McFall, Gabriel Bebeselea, Gérard Korsten, Nicolo Umberto Foron, Káli Gábor, Keller András is dirigálja majd az együttest.

A Kodály-bérlet tulajdonosai huszonöt új produkciót hallhatnak a Pannon Filharmonikusok előadásában Beethoven, Ravel, Brahms, Mendelssohn, Paganini, Verdi, Richard Strauss, Bruckner és Sosztakovics, Orbán György és Donghoon Shin műveiből válogatva.

A következő évadban sem kell hiányolniuk Baráti Kristóf csodálatos hegedűjátékát, és színpadra lép Kelemen Barnabás hegedűművész is.

Olyan művek is a műsorfüzetbe kerültek, amelyek valóban különleges hangzásvilágban íródtak. Galzunos szaxofonversenyét Valentine Michaud fogja előadni, de hallhat a közönség Klara Min és Bogányi Gergely (Bogányi Tibor testvére) előadásában klasszikus Beethoven- és romantikus Csajkovszkij-zongoraversenyeket is.

Balázs János zongora- és Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész műsora is nagyszerűnek ígérkezik.

Bővebb információ a Pannon Filharmonikusok honlapján található.

Fotó: Pannon Filharmonikusok facebook-oldala