2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Ötvennégy milliós kölcsönt kap Pécstől a pogányi önkormányzat

Sztipán Orsolya, 2023. május 03. - 09:09
Ötvennégy milliós kölcsönt kap Pécstől a pogányi önkormányzat

Kölcsönt kap Pogány önkörmányzata Pécstől a reptér melleti ingatlan megvásárlásához.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás


A pogányi önkorműnyzat részére 54 millió forintos kölcsön adásáról döntött áprilisi közgyűlésén Pécs városa. Az összeget a településen lévő reptér mellett található ingatlan megvásárlására használhatják fel, amelyre a repülőgépek karbantartását végző cégnek van szüksége egy üzem létrehozásához. A kölcsönösszeg visszafizetési hatérideje 2023 december vége. Az építmények tulajdonjoga Pogányé lesz, a beruházó cég hosszú távú bérleti szerződést köt a településsel.


Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba a pecsma.hu informácói szerint azt mondta:


Pécs több szempontból is nyer a cég érkezésével. Egyrészt a repteret működtető, részben a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő cég bevételei évente 15-17 millió forinttal növekedni fognak. Másrészt a pogányi és a pécsi önkormányzat két éve aláírt stratégiai együttműködése alapján a várható iparűzési adóbevételből is részesülni fog a város.


Az üzem 2025-re tervezett indulásakor ötven főt foglalkoztatnak majd, akiknek 30 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Fotó: Czene Zoltán Harkány