2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Pécsi civil szervezetek energiaköltségeihez ad támogatást az önkormányzat

Sztipán Orsolya, 2023. május 02. - 07:45
Pécsi civil szervezetek energiaköltségeihez ad támogatást az önkormányzat

A helyi civil szervezetek számára ad támogatást a pécsi önkormányzat azzal, hogy a számukra meghirdetett pályázat alapján több mint húszmillió forinttal járulnak hozzá energiaköltségeinek rendezéséhez.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Összesen huszonhat szervezet számíthat energiaköltségeivel kapcsolatban a pécsi önkormányzat segítségére. A még márciusban meghirdetett pályázatot azoknak a Pécsett működő civil szervezetek számára írták ki, amelyeket nehéz helyzetbe hozott az energiaárak emelkedése, és saját erőből nem tudják finanszírozni.

A pályázatra érkezett civil szerveződések összesen 23,5 millió forintot kaptak Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától a költségek fedezésére.

Még a tavalyi év őszén felvették a kapcsolatot a civilekkel az önkormányzat illetékesei, és az egyeztetés során az derült ki, hogy

a legnagyobb segítség az energiaköltségek támogatása lenne számukra.

Ezért márciusban kiírták a „Pécs Városi Civil Keret 2023” elnevezésű pályázatot, amelyre összesen ugyan harminc kérelem érkezett, ám közülük három a formai előírásoknak, egy pedig a szakmai kritériumoknak nem felelt meg.

A huszonhat értékelhető pályázat a háromtagú értékelő bizottság véleménye alapján 23.496.000 Ft-os energiatámogatást kap a pécsi önkormányzattól. Hat alapítvány és húsz egyesület létezését segíti ezzel a város.

Fotó: Pécsi Civil Közösségek Háza facebook-oldala