2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin: a magyarok szeretettel és imádsággal várják a pápát

frisshirek.hu, 2023. április 24. - 07:20
Novák Katalin: a magyarok szeretettel és imádsággal várják a pápát

Nagy szeretettel és imádsággal várják a magyarok Ferenc pápát - írta vasárnapi Twitter-bejegyzésében a köztársasági elnök.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Novák Katalin az egyházfő vasárnapi üzenetére reagált, amelyben Ferenc pápa hálát adott a látogatását megelőző erőfeszítésekért - amelyről a frisshirek.hu-n is hírt adtunk. Az államfő megköszönte a "kedves szavakat" abban a reményben, hogy

együtt imádkozhatnak Magyarországon a békéért, a családokért, valamint a hit, a remény és a szeretet megújulásáért

- fogalmazott az MTI beszámolója szerint. Szintén a közelgő pápalátogatással kapcsolatban Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Véménden, a jelentős német nemzetiségi közösséggel rendelkező település kormányzati támogatással felújított római katolikus templomában rendezett szentmise előtt kiemelte azt, hogy

a pápa korábban még nem tett olyat, hogy egy országba kétszer is elmegy.

A politikus beszédében arra biztatott mindenkit, hogy merje felvállalni kereszténységét még akkor is, ha ezért bántják, mert vélekedése szerint a nemzet fennmaradása egyebek mellett annak is annak köszönhető, hogy a történelemben az emberek fel merték vállalni hitüket, keresztény mivoltukat. Soltész Miklós megemlékezett arról is, hogy a véméndi templom a német nemzetiség erőfeszítéseinek köszönhetően újulhatott meg, s a közösség országosan kiemelkedik az egyházi értékek megóvásában. Csak az utóbbi öt-hat évben - egyebek mellett - Budakeszi, Budakalász, Piliscsaba, Budajenő, Budaörs, Rátka és Tevel templomai újultak meg a németek kezdeményezésére - mondta.

Az épület felújított tetőszerkezetének megáldását és az ünnepi beszédeket követően a Szent Mihályról elnevezett templomban Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke celebrált szentmisét - zárta beszámolóját az MTI.

A kiemelt kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala