2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Többcsoportos bölcsőde indul Keszüben

Sztipán Orsolya, 2023. április 20. - 09:10
Többcsoportos bölcsőde indul Keszüben

Pályázati pénzből készül el a hónap végére Keszüben a többcsoportból álló bölcsőde. Harmincnyolc kisgyermek felügyeletét látja majd el az intézmény, és a megvalósulással tizenhárom, új munkahely is létesült a községben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás


Annak érdekében, hogy minél több kisgyermek járhasson bölcsődébe, a keszüi önkormányzat pályázatot nyújtott be. A 100%-os támogatás célja Keszü községben a gyermekek napközbeni ellátásához megfelelő intézményi környezet biztosítása. Az új férőhelyek kialakítása érdekében három csoportos bölcsőde jön létre, önálló főzőkonyhával Keszü községben. Cél továbbá a napközbeni ellátással az érintett szülők, édesanyák munkavállalásának, ezáltal a családok megélhetésének segítése.

A bölcsődei ellátáson túl, azaz a három éven aluli gyermekek gondozása, nevelése, oktatása, testi-szellemi fejlődésük elősegítése mellett a létrejövő intézmény célja a családi nevelést támogató szolgáltatások biztosításával, a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek valamint a fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, a rugalmas nyitvatartási idő biztosítása.


A projekt fókuszában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A projekt célja a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) való hozzáférés javítása és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.  

A projekt befejezése április végére várható. Eddigi eredményként elmondható, hogy megvalósult az építési beruházás, továbbá elkészült a háromcsoportos bölcsőde, önálló főzőkonyhával a napközbeni ellátásához. Megfelelő intézményi környezet jött létre. A bölcsődében 13 újonnan létrehozott munkahely létesült. A három csoportos intézményében az új férőhelyek száma 38.

A teljes mértékben támogatott beruházás pályázati adatai az alábbiak:

A konzorciumi pályázat támogatási összege: 443 600 223 Ft.
Konzorciumi tagként a pályázati támogatás összege: 435 345 223 Ft.
A projekt OP-ból nem elszámolható költsége: 11 244 099 Ft.
Projektazonosító: TOP-1.4.1-19-BA1-2019-00011.

Fotók: Keszü község honlapja, Pixabay