2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Fotótavasz – kiállítások Pécsett

Sztipán Orsolya, 2023. április 17. - 09:11
Fotótavasz – kiállítások Pécsett

A sajtófotó-kiállítás nemcsak a szakembereket, újságírókat, fotóriportekeret vonzza. A nagy érdeklődés a közönség részéről azt bizonyítja, hogy több, mint negyven év után is igény van a rendezvény megszervezésére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Negyvenkét évvel ezelőtt rendezték meg az első magyar sajtófotó-kiállítást abban a formában, ahogyan ma is ismerjük. A pályázatos gondolat ötletgazdája és megvalósítója harminc éven keresztül Szalay Zoltán Táncsics Mihály-díjas fotóriporter volt. A fotóművész szinte haláláig minden évben megszervezte a Magyar Sajtófotó Pályázatot és Kiállítást.

Ez a rendezvény ebben az évben szabadtéren valósul meg. Április 21-én a Zsolnay Negyed udvarán állítják ki a fotóriporterek különböző műfajban készült alkotásait.

Ugyanebben az időpontban a Fotótavasz keretén belül az elmúlt negyvenkét év legjobb sajtómunkáit tekinthetjük meg egy kiállítás keretén belül a pécsi m21 Galériában. A kiállítás kurátora és rendezője Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője.

A Fotótavasz programon belül nagy várakozás előzi meg Az elvonatkoztatás fokozatai című tárlatot, amely Szász János pécsi fotóművész alkotásait gyűjtötte össze. Ennek a rendezvények a Capa Központ munkatársa, Csizek Gabriella a kurátora. Az m21 Galéria ad helyet a művész életét átölelő, annak összes tematikáját és korszakát bemutató gyűjteménynek. A bemutatásra kínált alkotások között 100 db fotó is látható a kiállításon.

További információkat ezen az oldalon találhatnak.

Fotó: Szilágyi Anna, Hajdú D. András