2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Komlón is érezték a boszniai földrengést

frisshirek.hu, 2023. április 16. - 10:00
Komlón is érezték a boszniai földrengést

Földrengés volt Bosznia-Hercegovinában vasárnap, magyar idő szerint 0 óra 10 perckor, a 4,2-es erősségű földmozgás Magyarországon is érezhető volt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a földrengés Gradačactól mintegy négy kilométerre északra, az országhatártól csaknem 110 kilométerre délnyugatra keletkezett.

A tájékoztatás szerint

a földmozgást Komlón érezték, és elképzelhető, hogy az Magyarország déli országrészében több más helyen is érezhető volt.

A Wikipédia szerint a Richter-skálán a 4,2-es erősségű földrengés gyengének számít: ilyen esetekben a csillárok kilengenek, morajlás hallatszik, károk csak ritkán keletkeznek.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, március 30-án Ausztriában, Bécsújhely térségében mozdult meg a föld, akkor a 4,1-es erősségű rengést Sopronban is érezni lehetett.

Illusztráció: Pixabay