2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Elhunyt Dobos József, fúvószenekar vezető

Sztipán Orsolya, 2023. április 14. - 10:47
Elhunyt Dobos József, fúvószenekar vezető

Meghalt Dobos József zenetanár, akinek neve összenőtt a mohácsi ifjúsági fúvószenekar életével.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hosszú, türelemmel és fegyelmezettséggel viselt betegség után elhunyt Dobos József zenetanár, a Palotabozsok-Mohács-Somberek Ifjúsági fúvószenekar alapítója és vezetője.

A karmester neve nem ismeretlen azok között, akik kedvelik a fúvószenét, hiszen számos alkalommal lépett fel az általa dirigált fúvószenekar különböző eeményeken, ünnepélyeken, megemlékezéseken.

Bozsokon alakult meg a zenekar, ezt követően mohácsi és sombereki fiatalokkal egészült ki. Négy és fél évtizeden át arattak sikereket a régióban és a határon túl.

A Tanár úr, akit 2018-ban Palotabozsok díszpolgárává választottak, évtizedeken át vezette a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti lskolát is. Egykori tanítványai, Európa számos felsőfokú zeneoktatási intézményébe jutottak el, s neves zenekarok kitűnő tagjaivá váltak.


Az elmúlt években is, miközben kitartóan harcolt a betegséggel, folytatta munkáját, és bizakodva tekintett a jövőbe. Még az utolsó pillanatokban is hitt abban, hogy győztesen kerül ki a hatalmas küzdelemből, de sajnos, ez nem sikerült.


Mi, mohácsiak csak köszönettel tartozunk azért, hogy kitartó és példa értékű munkájával Európa szerte elvitte hírét városunknak

- írja Göb Judit a facebook-oldalán.


Dobos József 69 éves volt.

Fotó: Dobos József facebook-oldala