2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Állásközvetítéssel foglalkozó vállalkozás lett a nyertes

Sztipán Orsolya, 2023. április 13. - 19:15
Állásközvetítéssel foglalkozó vállalkozás lett a nyertes

A tavalyi évben Városmarketing Gyémánt Díjjal elismert vállalkozásokat ösztönző K20 Kirakat program idei, tavaszi nyertesére is fény derült. Az eddigiektől teljesen eltérő profilú vállalkozás állásközvetítéssel, munkaadók és munkát keresők egymásra találásával foglalkozik.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kiderült, ki lett a nyertese az idei tavaszi K20 Kirakat elnevezésű, vállalkozást ösztönző mentorprogramnak. A díjat a pécsi önkormányzat a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-vel közösen hozta létre, és ezen a héten került sor a hatodik eredményhirdetésre- tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat sajtóosztálya. 

Arról, hogy milyen célja van a programnak, Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott:

A program megalkotásakor célunk volt többek között az is, hogy a projekt sajátosságait úgy alakítsuk ki, hogy mindig újabb és újabb vállalkozások bemutatásával színesítsük a Király utca kínálatát, ami egyfajta pezsgést hoz Pécs fő sétáló utcájának életébe.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és PécsÖnkormányzatának közös K20 KIRAKAT programja igen kedvező bérletidíj-konstrukció mellett üzleti mentorálást és kommunikációs támogatást is nyújt a pécsi vagy baranyai nyertes vállalkozásoknak. A győztest szakmai zsűri választja ki. A tavaszi időszak díjazott vállalkozásának kiléte a nagyközönség előtt derült ki.

Az idei nyertes vállalkozás az Állás-Pont 2000 Kft.,

akik a Király utca 20. szám alatt mutatja be a tevékenységüket, és élvezhetik a mentorprogram minden előnyét négy hónapon keresztül. A válalkozás pécsi és baranyai állásközvetítéssel foglalkozik elsősorban, arra törekszik, hogy egymásra találjanak az álláshirdetők és az álláskeresők. Diákok, nyugdíjasok és főállású munkát keresőknek segítenek álláshoz jutni, de a kismamák számára is biztosítanak tanácsadást, bérszámfejtés, juttatások, szabadság, munkaerőpiaci részmunkaidős munkalehetőségek és  jogi segítségnyújtás téren is.

Varga Péter, a pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának vezetője így fogalmazott:

 Befektetésösztönzés szempontjából a képzett, elérhető és megfizethető munkaerő elsődleges döntési tényező lett. A belvárosba települő Állás-Pont céggel fel szeretnénk hívni a pécsiek és környékbeliek figyelmét arra a lehetőségre, hogy bátran vállaljanak munkát, kérjenek segítséget, tanácsot. A cég kiemelkedően foglalkozik az új belépőkkel és a munka világába visszatérőkkel, őket külön eseményekkel, programokkal segíti.

Az Állás-Pont a K20 KIRAKAT-ban hétfőtől péntekig 11:00 és 19:00 óra között lesz nyitva. Ezen felül havonta egyszer szombaton is fogadják az ügyfeleket, áprilisban 29-én.

További áprilisi programjaik:

-Április 26.: Hatékony Önéletrajz Készítés – Workshop

- Április 27.:MarshmallowChallenge (Pillecukor Kihívás) – Fiatal Klub indító program

- Április 29.: szombat Jótékonysági Futóverseny: https://fb.me/e/2hllzlZ4h

A K20 KIRAKAT vállalkozásfejlesztési programra folyamatos a jelentkezés. A következő szabad időszak 2023. augusztusától -november végéig tart. Erre az időszakra már most lehet jelentkezni, ha valaki kedvezményes feltételekkel szeretné kipróbálni vállalkozási ötletének piacképességét a pécsi belvárosban.

További információ: www.k20kirakatpecs.hu; illetve a Facebookon program oldalán:  K20 Kirakat | Facebook.

 

Fotó: pécsi önkormányzat sajtóosztálya