2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Késsel torolták meg a sérelmet

frisshirek.hu, 2023. április 12. - 18:32
Késsel torolták meg a sérelmet

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán azon vádlottak büntetőügyében, akik a barátnőiket ért sérelem okán megkéselték áldozataikat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala megyei városban élő férfiak 2021. júniusában barátnőikkel sétáltak, amikor egy építkezésen dolgozó munkás a lányokra megjegyzéseket tett. A vádlottak és a munkás között emiatt szóváltás alakult ki. A következő napokban a vádlottak kiderítették, hogy az építkezésen dolgozó munkások egy panzióban laknak, majd egy-egy kést magukhoz véve felkeresték a barátnőiket sértegető munkást azért, hogy „felelősségre vonják” viselkedéséért.

A panzióba menet az utcán egyikük még egy arra járó ismerősét is késsel megfenyegette, majd a helyszínre érve a panzió udvarán közölték a munkásbrigád összegyűlt tagjaival jövetelük célját, elővették késeiket, és az általuk felismert munkásra támadtak, akit combon szúrtak. A sértett munkatársai ezt látva kövekkel dobálni kezdték az elkövetőket, akik távoztak, de utóbb verekedésre alkalmas további eszközöket magukhoz véve visszatértek a helyszínre. Itt rátámadtak a vérző sértett sérülésének ellátásában segédkező sógorára, akit farúddal ütlegeltek, majd késsel többször megszúrták, amelynek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a férfiakat társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Az ismerősét az utcán fenyegető vádlottat ezen felül zaklatás vétségében is marasztalta, és az elkövetőket 7-7 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett

– közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva arra tett indítványt, hogy a másodfokú bíróság a vádlottak társtettesként elkövetett bűncselekményeit életveszélyt okozó testi sértés, valamint emberölés bűntette kísérletének minősítse, és az elkövetőket hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélje.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Fotó: Pixabay