2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Visszavonta beismerő vallomását a mecseki tűz miatt korábban bocsánatot kérő férfi

Sztipán Orsolya, 2023. április 11. - 12:00
Visszavonta beismerő vallomását a mecseki tűz miatt korábban bocsánatot kérő férfi

Korábban még szimpatikus is volt az a magatartás, ahogyan a pécsi tűzesetet magára vállaló férfi bocsánatot kért azoktól, akiknek miatta égett le a háza. Most azonban megváltoztatta a véleményét, és mégsem vállalja a felelősséget a tűz keletkezése miatt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nagy médiavisszhangja volt annak a rendkívüli tűzesetnek, amely a Mecsek oldalán történt az elmúlt évben. Pécs nyugati oldalán hatalmas lángokban csaptak fel, amelyben három lakóház teljesen kiégett, tovább négyben pedig jelentős károk keletkeztek olyannyira, hogy azok is lakhatatlanná váltak.
A tűz felelőse azonnal, önként jelentkezett a rendőrséget, és beismerte, hogy az ő felelőtlensége miatt történt a tűzeset. Sőt, azt is mondta, hogy a károk kifizetését is válllalja. A frisshirek.hu beszámolója szerint közösségi oldalára ezt írta: ő okozta a tüzet, és azt ígérte, igyekszik megtéríteni a kárt.


Most azonban megváltoztatta a véleményét, és mégsem vállalja a felelősséget.


A tűzeset károsultjai és a könyéken élők számára nem volt kétséges, hogy ki okozta a kárt, gödrök árulkodtak róla, hogy a férfi hol rakott tüzet. Most, hogy meghallották, a férfi visszavonta a beismerő vallomását, nagyon felháborodtak. Egyikőjük ezt nyilatkozta az atv híradójának:

Ez kérem elkeserítő, hogy valaki ekkora bunkó tud lenni... hogy ekkora mocsok, ezt nem is tudom elképzelni. Emberileg is, meg mindenhogy, hogy aki ekkora károkat okozott és ilyen szörnyű helyzetbe hozta a környékét, most így beszél.

Azzal kapcsolatban is megkeresett a csatorna egy ügyvédet, hogy milyen következménye van annak, ha valaki visszavonja a beismerő vallomását. A megkeresett Meggyes Attila azt válaszolta, hogy


Az nem újdonság, hogy egy büntető eljárásban az elkövető az előzetesen tett beismerő vallomását megváltoztatja, vagy visszavonja. Azonban ez az égvilágon semmit nem jelent, ugyanis ha az eljárás egyéb adatai alátámasztják azt az alapos gyanút, amivel a hatóság rendelkezik, akkor igazából vissza is vonhatja a vallomást.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg az információt, miszerint megtörtént volna a korábbi beismerő vallomás visszavonása, de annyit tudni engedtek, hogy továbbra is ugyanaz a személy a gyanúsított, mint korábban volt.

Az már a nyomozók dolga lesz, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtsenek a tűz keletkezésével kapcsolatban. A rendőrség egyébként annyit elárult, hogy a gyanúsított személye nem változott az ügyben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook-oldalán ez a bejegyzés jelent meg tavaly:

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldala