2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Jogot és romológiát tanul az év hétköznapi roma hőse

Sztipán Orsolya, 2023. április 11. - 09:53
Jogot és romológiát tanul az év hétköznapi roma hőse

Az ENSZ annak tiszteletére nyilvánította április 8-át a nemzetközi roma nappá, hogy az első Roma Világkongresszus 1971-ben ezen a napon ülésezett. Hazánkban nyolc éve van hagyománya ennek az eseménynek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A cigányság világnapja március 19-e után, amelyről a frisshirek.hu itt emlékezett meg, április 8-án a nemzetközi roma nap alkalmából ünnepelnek a romák világszerte.

Ezen a napon adják át hazánkban az Aranypánt-díjat, amely ebben az évben, 2023-ban nyolcadik alkalommal került egy, a tevékenységét kiemelkedően és példaértékűen végző roma származású fiatalhoz.

Kovács Richárd rendőr főhadnagy lett 2023-ban Az év hétköznapi roma hőse.

A tehetséges roma fiatal Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályán dolgozik, mellette pedig felsőfokú tanulmányait végzi romológia szakon a PTE Bölcsészettudományi Karán, illetve joghallgató az Állam- és Jogtudományi Karon.

Az első elismerést 2015-ben egy rákkutató, Horváth József vehette át.

Az idei díjátadót a Budapest Jazz Klubban rendezték meg, amely telt házzal várta, hogy kiderüljön, ki az idei díjazott a tíz jelölt közül. Az ünnepélyes eseményen roma kulturális program szórakoztatta a közönséget - derül ki a Roma Sajtóközpont Facebook-oldaláról.

A kiemelt kép forrása: Roma Sajtóközpont Facebook-oldala