2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Érdekes programokkal várja látogatóit a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum

frisshirek.hu, 2023. április 02. - 11:45
Érdekes programokkal várja látogatóit a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum

A látogatók többek között tojásfestő, -díszítő és -patkoló bemutatókkal, folklórműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket április 2. és 10. között.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Baranya vármegyei Zengővárkonyon működik a Míves Tojás Múzeum, amely most húsvtéváró programot hirdetett – tájékoztatta az MTI-t Nienhaus Rózsa, a múzeum vezetője, aki elmondta, a gyerekeket minden nap nép játszóházzal várják az udvaron. A virágvasárnap és nagyszombat közötti időszakban tojásdíszítő technikákkal, tojásírással, -karcolással és -patkolással, valamint magrátétes tojásdíszítéssel ismertetik meg a közönséget.

A tájékoztatóból kiderül, április 2-án Borsós István tárogatóművész lép fel, míg a kisgyerekeknek folklórműsort adnak elő, mielőtt díjaznák az országos ifjúsági tojásíró verseny nyertes pályázóit. A tojásdíszítés mellett vasárnap a szalmákkal való kézműves tárgyak elkészítésének alapjait is elsajátíthatják az érdeklődők.

Húsvéthétfőn, a program zárónapján az istentiszteletre népviseletben vonul majd a Zengővárkonyi Népiegyüttes, az eseményt követően pedig a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület adja elő Húsvéti locsoló című néptáncos műsorát a múzeum előtt fél tizenegytől.

Nagyhéten minden nap 10 és 18 óra között várja látogatóit a múzeum.

Kiemelt fotó: illusztráció, Míves Tojás Múzeum Zengövárkony/Facebook