2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Jégszemekből álló szőnyeg borította Pécset

Sztipán Orsolya, 2023. április 02. - 08:30
Jégszemekből álló szőnyeg borította Pécset

Mondhatni, megbolondult az időjárás, de mit is várhatnánk tőle április első napján? Hatalmas mennyiségű jég esett a megyeszékhelyen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nem nyugszik az időjárás. Az áprilist indító, elsejei beköszönése a Baranya vármegyei székhelyen cseppet sem volt vicces.

Hirtelen érkező, nagy mennyiségű jég öntötte el szombaton Pécset. Az apró, borsószem nagyságú csapadék néhol olyan mennyiségben öntötte el az utcákat, udvarokat, hogy lapátolni lehetett a fehér színű jeget.

Minden hófehér lett pillanatok alatt az éppen a kikeletet váró virágok legnagyobb meglepetésére, és a kiskert-tulajdonosok nem kevés bosszúságára. Még az ereszcsatornák is megteltek a jégdarabokkal. 

Így közelített a jégeső Pécs felé:

Majd ilyen képet mutatott a város a jégeső alatt:

A jégvihar után a város szikrázóan tisztán tündökölt:

Fotó: Pál Ildikó, Krizmanics  Zoltán, Farkas Péterné Tátrai Hortenzia, Takács Lilla