2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Kínos hiba miatt készülhet el később az M6-os autópálya

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 06:30
Kínos hiba miatt készülhet el később az M6-os autópálya

Tervezési hiba miatt csúszhat az M6-os autópálya építése – tudta meg az ATV Híradója. Információjuk szerint a mohácsi csomópontnál egy körülbelül 200 méteres szakasz nem került be se a közbeszerzési eljárásba, sem korábban a tervpályázatba sem.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A baki miatt újabb kivitelezői tendert kellett kiírni erre az útszakaszra. Ez ahhoz vezet, hogy tovább csúszhat az M6-os megvalósulása a horvát határig, írja az atv.hu.

A lap információi szerint a húsz kilométeres sztrádaszakasz a magyar oldalon kilométerenként 4,4 milliárd forintért épül. A horvátoknál, ahol az autópálya hasonló terepviszonyok között épül, mindezt 1,1 milliárdból kihozzák kilométerenként. Nálunk háborús infláció van, lehet, Horvátországban nincs?

Az építők már csak abban bízhatnak, hogy Lázár János hozzájárul ennek az útszakasznak a megépítéséhez, és a nadrágszíj összeszorítása miatt nem várakoztatja a pályát használni kívánó autósokat.

Fotó: NIF Zrt. weboldala