2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kórházba került Ferenc pápa, még az amerikai elnök is imára buzdított érte

Sztipán Orsolya, 2023. március 30. - 08:38
Kórházba került Ferenc pápa, még az amerikai elnök is imára buzdított érte

Légúti fertőzés miatt néhány napig kórházi ápolást kap a katolikus egyházfő. Ferenc pápa korábban úgy nyilatkozott, hogy egészségi állapotának romlása esetén ő is lemondhat, ahogyan azt elődje, Benedek pápa tette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kórházban kell töltenie néhány napot Ferenc pápának - közölte a Vatikán a BBC-vel. Légzési nehézségei miatt Covid-tesztet is végeztek a 86 éves egyházfőn, de nem igazolták nála a vírust.

Légúti fertőzés miatt néhány napig kórházi ápolásban részesül.

A sok biztató és jókívánságokat tartalmazó üzeneteket hálával fogadta, ahogyan köszönetét fejezte ki az érte mondott imákért is - írta a Vatikán közleménye. Az éjszakát vele töltötték legközelebbi biztonsági emberei is.

Ez a húsvéti időszak különösen forgalmas a pápa számára, talán az év legintenzívebb időszaka.

A tervek szerint a vasárnap bemutatja a virágvasárnapi szentmisét a Szent Péter Bazilikában, amellyel hivatalosan kezdetét veti az egyház legszentebb időszaka, a húsvétot felölelő nagyhét.

Magyarországi látogatását április végére tervezik

Szerdán délelőtt lett rosszul egy heti általános audiencája tartása közben a katolikus egyházfő, s bár jó hangulatot mutatott, látták az arcán, hogy valami nincs rendben, amikor az autójába segítették.

A világ vezetői közül többen is imára kérték az embereket.

Joe Biden elnök extra imára buzdított, Ferenc pápa argentin szülővárosában, Buenos Aires-ben pedig volt, aki azt mondta újságírói kérdésre, hogy Ferenc pápának fel kell tennie magában a kérdést, hogy folytathatja-e hivatását.  

Ferenc pápa az utóbbi időben tolószékkel közlekedett, mert a térdét nehezen tudta mozgatni. Néhány évvel ezelőtt túlesett egy vastagbél-kezelésen is, de ennek ellenére aktívan vett részt a hivatásában.

XVI. Benedek pápának temetését ő celebrálta. Elődje volt az első a pápák között, aki lemondott a tisztségéről. Ferenc pápa azt jelezte egy korábbi nyilatkozatában, hogy ő is ugyanígy szeretne majd tenni, ha az ő egészsége is megromlana, azaz lemondana, ha a betegsége akadályozza a hivatásában.

Magyarországi látogatásának programjairól a frisshirek.hu-n többször beszámoltunk már, legutóbb hírt adtunk arról, hogy elindult annak hivatalos honlapja, ahol a részletes információk is megtalálhatók.

A kiemelt kép forrása: MTI / AP / Alessandra Tarantino