2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

81 éves embercsempészt kaptak el a határnál

frisshirek.hu, 2023. március 30. - 09:08
81 éves embercsempészt kaptak el a határnál

A Siklósi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy francia állampolgár ellen, aki Magyarországról Nyugat-Európába akart illegális határátlépőket csempészni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádirati tényállás szerint a 81 éves, laoszi születésű francia állampolgárságú férfi 2022 szeptemberében megállapodott egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társával abban, hogy a magyar államhatár déli szakaszát jogellenesen átlépő bevándorlókat fog Magyarországon át Nyugat-Európába juttatni. Ennek érdekében a vádlott egy görög honosságú személygépkocsival 2022 szeptemberében Budapestről az ország déli részébe indult.

Időközben két vietnámi és egy nepáli állampolgár Horvátországba utaztak azzal a szándékkal, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. Ennek érdekében kapcsolatba léptek egy ázsiai férfival, aki a három személyt gépkocsival Zágrábból a magyar-horvát határ közelébe szállította, ahonnan a három bevándorló a Dráva folyóig gyalogolt, ahonnan egy csónakkal Magyarország területére léptek. Ezt követően a határsértő személyek a korábban kapott térképes útmutatásokat követve egy előre meghatározott területre gyalogoltak, ahol várták az általuk korábban nem ismert, azonban a későbbi szállításukban segédkező vádlott megérkezését – ismertette a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A vádlott a személygépkocsijával a megjelölt területre ért, ahol a három várakozó illegális bevándorlót felvette, majd elindult velük. A rendőrök azonban röviddel ezt követően intézkedtek vele és a határsértő személyekkel szemben is.

A közlemény szerint a férfi cselekménye embercsempészés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Fotó: Pixabay