2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

20 ezer forintért sorsoltak ki egy 90 milliós balatoni nyaralót

frisshirek.hu, 2023. március 30. - 20:30
20 ezer forintért sorsoltak ki egy 90 milliós balatoni nyaralót

Megelégelte a több hónapi várakozást Katona Zsóka, ezért (férje ötletére, külföldi mintára) egyedi módszerrel értékesítette balatonszemesi nyaralóját, amit egyszerűen termékpromóciónak neveztek. Nyereményjátékon sorsolta ki az ingatlant azok között, akik megvásároltak egy 20 ezer forint értékű e-könyvet – írta meg a Ripost. Összesen 6000 darab e-könyvet adtak el, ami így 120 millió forint bevételt jelentett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Külföldi módszerrel tett szert a balatoni ingatlana áránál nagyobb bevételre szert Zsóka, bár hozzátette hogy a befolyt összegből 15 százalék szja-t is kell fizetni, valamint a nyertes helyett leróják az illetéket, továbbá ügyvédi és marketingköltségei is vannak az ügynek, így számításaik szerint nekik az eredetileg kiszámolt 90 milliós ár marad a zsebükben, szúrta ki a Ripost.

Sokaknak utólag aggályaik támadtak az üggyel kapcsolatban, melyeket a közösségi médián osztanak meg egymással. Szerintük a sorsolás elég gyanús volt, a lebonyolítás pongyola, hiába, hogy közjegyző előtt történt, online közvetítve - szemlézte a 24.hu.

Nem elhanyagolható tényező, hogy ezen a játékon a nyerési esély 1:6000 volt, hiszen ennyi résztvevő között sorsolják ki az egyetlen főnyereményt. Mindegyik itthon népszerű lottójátékon ennek töredéke az esélyünk a főnyereményre, valószínűleg ezért is volt az ingatlan-nyeremény játék ennyire közkedvelt.

Pár nappal később az egyik résztvevő jelentette is az esetet a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságánál, akik rövidesen válaszoltak, közölve, hatósági eljárást indítottak. Az illető állítása szerint utólag az is kiderült, hogy hitel van a nyaralón.

A sorsolást itt tekintheti meg.

Fotó: pexels.com