2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Az ápolói hivatás mesterei idén a pécsiek!

frisshirek.hu, 2023. március 29. - 13:36
Az ápolói hivatás mesterei idén a pécsiek!

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (SZESZI) csapata, a „Tanerők” nyerte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének döntőjét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A győzelem azt jelenti, hogy a pécsiek viselhetik az „Ápolói Hivatás Mesterei" titulust 2024-ig.

A kamara 2010 óta szervezi meg szakmai versenyeit az egészségügyi szakdolgozók részére; a versenyen pedig közel 200 csapat mintegy 800 versenyzője méri össze szakmai tudását évről évre.

A PTE SZESZI csapata a napokban rendezett országos döntőn a vármegyei és fővárosi elődöntők első helyezettjeivel szállt versenybe és győzedelmeskedett egy nógrádi és egy Komárom-Esztergom vármegyei alakulatot megelőzve – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Betlehem József, a PTE rektorhelyettese kiemelte, a verseny az intézményükben végzett magas színvonalon folyó munka visszaigazolása.

Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy intézményegységük a technikumtól a felsőoktatásig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani, az öt-, illetve hatéves technikumi szakmai oktatásban pedig részt vehetnek a – jelenleg ezer tanuló képzését végző – PTE SZESZI-be beiratkozó tanulók, ahol az érettségire történő felkészítés és a szakirányú oktatás párhuzamosan zajlik.

Fotó: szeszi.pte.hu