2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Utalás érkezett a pécsi önkormányzathoz az elektromos buszok miatt

Sztipán Orsolya, 2023. március 29. - 09:24
Utalás érkezett a pécsi önkormányzathoz az elektromos buszok miatt

Az elektromos buszok környezetkímélő hatása egyértelmű, ahogyan az is, hogy nem kerül kevés pénzbe a járművek beszerzése. A finanszírozásukhoz a pécsi önkormányzat segítségére is szükség volt, amit most vissza is utaltak a számlájukra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A frisshirek.hu korábban már beszámolt róla, hogy a Zöld Busz Program keretén belül nyolc darab elektromos buszt állított forgalom a Tüke Busz Zrt, valamint töltőállomásokat is létrehoztak a számukra Pécsett.

Februárban arról is született döntés a pécsi közgyűlésen, hogy vállalja a város a beruházás ÁFA tartalmának átmeneti finanszírozását. 

Konkrét számokat tekintve a 410, 4 millió forintról, van szó. Az összeget EIB hitelből finanszírozta a pécsi önkormányzat azzal a feltétellel, hogy

a Tüke Busz Zrt. által visszaigényelt ÁFA összegét annak jóváírása után visszautalja a cég az EIB alapba.


Baranya vármegye székhelyének ugyanis nem lehet folyószámlahitele mindaddig, amíg egy, a korábbi városvezetés számára az állam részéről 2017-ben folyósított 9,5 milliárd forintos összeget vissza nem tudja fizetni. 

A TÜKE Busz Zrt. március 27-én átutalta az ÁFA összegét a városnak- tájékoztatta lapunkat a Pécsi Önkormányzat.

Fotó: TÜKE Zrt. facebook oldala