2023.05.29., hétfő - Magdolna
Pécs: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Felállították a húsvéti tojást Pécs főterén

Sztipán Orsolya, 2023. március 28. - 10:12
Felállították a húsvéti tojást Pécs főterén

Húsvét közeledtével egy kellemes szokást vezettek be Pécsett évekkel ezelőtt: embernagyságú húsvéti tojást helyeznek ki a város főterére. Idén sincs ez másként.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kedves hagyomány Pécsett, hogy nemcsak karácsonyfát állítanak fel a decemberi ünnep közeledtével, hanem a húsvéti ünnepek előtt egy óriási húsvéti tojást is kihelyezenek a Széchenyi térre.

Évek óta felállítják a Húsvét szimbólumát, elhelyezve a Városháza elé. A kézzel festett hímes tojást 2015-ben ajándékba kapta Baranya vármegye székhelye Kapronca-Körös megyétől, és azóta minden évben díszíti a város főterét az ember nagyságú alkotás.

Horvát művészek saját kezükkel festették meg a barátságot, szeretetet és örömöt üzenő húsvéti tojást, amely nemcsak a turisták, kirándulók, Pécsre látogatók számára érdekesség, de az ott élőket is örömmel tölti el a húsvétvárásnak ez a módja.


A Dráva mentén élő festőművészek dekorációja a húsvéti ünnepek végéig áll a Széchenyi téren.
A hatalmas hímes tojást a Biokom Kft. munkatársai helyezték ki.

Fotó: Biokom Kft. facebook-oldala, Vezérné Rick Ágnes