2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Az egészségügyi dolgozókért tüntetnek

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 07:47
Az egészségügyi dolgozókért tüntetnek

Demonstrációt szerveznek egészségügyi dolgozók Pécsett április 15-én, szombaton: a 400 ágyas klinikától vonulnak majd transzparenseikkel a Széchenyi térre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az esemény facebook-oldalán azt írják, betegeikért, a színvonal javításáért, a méltó munkakörülményekért mennek ki az utcára.

A páciensek és egészségügyben dolgozók érdekei egyeznek: mindenkinek jobb lenne, ha megfelelően képzett, megfelelő létszámú szakdolgozó látná el a betegeket. A jelenleg uralkodó szakemberhiány mérséklődne, ha élhető körülmények közt dolgozhatnának, illetve megkapnák az őket megillető anyagi és erkölcsi megbecsülést – fogalmaztak a szervezők.

Azt is kiemelték, hogy „a beígért béremelés elmaradása, a pótlékok 2024-ben tervezett elvétele, illetve a teljesítményértékelő rendszer által történő 20 százalékos bércsökkentés kilátásba helyezése nem segít az utánpótlásban”.

A szervezők szerint a demonstráció az egyik első olyan megmozdulás, ami a Független Egészségügyi Szakszervezet február 20-án megkezdett sztrájktárgyalását követi.

Fotó: facebook