Mórahalmi siker is született a felcsúti szakácsversenyen
Mint azt a frisshirek.hu-n megírtuk, a hétvégén Felcsúton rendezték meg a Magyarország étele 2023. szakácsverseny döntőjét. A mórahalmi Vanilla étterem csapata arany minősítést és az Agrárminisztérium különdíját hozta haza.
A „Ne szólj be a csuszára!” fantázianevű étel megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.
Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter kettőse zöldfűszeres sertés mousseline-be ölelt sertésnyakat, sült puliszkát, túrós csuszát, kápia mártást, és hagymacsipke menüsort vittek a zsűri elé. Puszta-Kolozsi Anett, az étterem tulajdonosa elmondta, nagyon büszke a versenyzőkre és bízik benne, hogy ezt a különleges ételsort a későbbiekben meg lehet majd kóstolni náluk is.
A páros női tagja, Zsuzsanna a Vanilla szakácsa, másikuk azonban még diák, Péter a mórahalmi Tóth János szakképző iskolában tanul, szintén szakácsnak.
Fotó: Vanilla Étterem és Cukrászda