2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Eddig 20 ezer orvos jelezte, hogy a MOK tagja akar maradni

frisshirek.hu, 2023. március 18. - 10:00
Eddig 20 ezer orvos jelezte, hogy a MOK tagja akar maradni

Két hét alatt már húszezren jeleztétek, hogy A Magyar Orvosi Kamara tagjai akarnak maradni. A kamara szerint ez azt jelenti, hogy hazánkban egy tenni akaró, összetartó orvosközösség fogja tovább képviselni a betegek és a hivatás érdekeit. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Magyar Orvosi Kamara a honlapján hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is politikamentes szervezetként fognak fellépni: nincs bal- és jobboldali orvoslás.

Ahogy az elmúlt években, ezután is a hiteles szakmai álláspont megfogalmazását tartjuk fontosnak és nem hagyjuk, hogy a politika címkéket ragasszon ránk

– írták. 

A kamarának a jogsegélynyújtás megszervezése az egyik legfontosabb célja rövidtávon. A független etikai eljárások megszűnésével ez alapvető fontosságú lesz a többi tagi szolgáltatás fenntartása mellett.

Továbbra is képviselni fogjuk az orvostársadalom és diplomás tagjaink érdekeit, de ezt a jövőben is csak tagjainkért tudjuk megtenni, ezért kérünk mindenkit, nyilatkozzon a MOK tagságának fenntartásáról! Orvosként  felelősségünk van nemcsak a munkánkban, a gyógyításban,  az erkölcsi normák betartásában, hanem fontos szerepünk, felelősségünk van a társadalmi folyamatok alakításában is

– fogalmazott a kamara. 

Hozzátették: a kamara fontos és állandó célja marad a betegbiztonságért folytatott küzdelem, hogy méltó körülmények között, korszerű módon, a lehető legrövidebb időn belül gyógyíthassák a pácienseket.

Sokakat érdekelhet az önként vállalt többletmunka-felmondások kérdése. A letétbe helyezett felmondásokat továbbra is fogadják a megyei területi szervezetek, de konkrét lépés csak április elejére várható, addig a tagok megtartására fókuszálnak.

Illusztrációs fotó: pixabay.com