2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Sportot űzött a jól fizető "álfoglalkozások" használatából egy férfi, de vége a megtévesztéseinek

Sztipán Orsolya, 2023. március 16. - 18:13
Sportot űzött a jól fizető "álfoglalkozások" használatából egy férfi, de vége a megtévesztéseinek

Nemcsak álfoglalkozásait, hanem profiljait is váltogatta az a férfi, akit vád alá helyezett a Pécsi Járási Ügyészség. Több nőt is megtévesztett, egyiküket tizenkét millió forinttal meg is károsított.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nem mindennapi esetben emelt vádat egy férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség- tudta meg a telex.hu.

A vádlott 2021-ben nőgyógyászként adta ki magát a saját kozmetikusának, amikor az rosszul lett. Nemcsak egyszeri vizsgálatot ajánlott fel  a nőnek, hanem onnantól kezdve folyamatosan vagy a saját lakásán, vagy a nő lakásán tett úgy, mintha valódi orvos lenne. Még kenetet is vett a gyanútlan kozmetikustól, azzal az indokkal, hogy szükséges kideríteni, nincs-e valamilyen nőgyógyászati problémája.

A dolog odáig fajult, hogy az elégedett páciens egy barátjának is ajánlotta az álnőgyógyászt, aki ráadásul gyermekvállaláson gondolkodott a párjával. A későbbi vádlott mindkét félt többször is visszahívta vizsgálatra, és tőlük is vett kenetet, illetve mintát. Ám a babatervezés előtt álló nőnek egy idő után feltűnt az „orvos” furcsa viselkedése, és feljelentést tett ellene.

Nem csak ezen az egy szálon futott a történet „cselekménye”.

A férfi ugyanis annyira belejött az álfoglalkozások használatába, hogy egy társkeresőn ügyvédként mutatkozott be egy ott megismert nőnek. Személyes találkozásaik mellett online is tartották a kapcsolatot, ezeken pedig különböző profilokkal tartotta tévedésben az újdonsült ismerőst.

Volt, amikor arról írt neki, hogy ő egy ügyvéd, és a felesége egy balesetben meghalt.

Majd arra hivatkozott, hogy betegségek gyötrik, valamint a családtagjai halálát is beleszőtte a történetébe.

A talán legmorbidabb helyzet akkor állt elő, amikor olyan profillal kereste meg a nőt, hogy az az ügyvéd, akivel eddig tartotta a kapcsolatot, meghalt, és minden vagyonát a nő örökli.

Körmönfont indokok alapján mintegy 12 millió forintot csalt ki a gyanútlan és megtévesztett nőből.

A vádlott cselekedete beleillik a csalás és kuruzslás bűntettének megállapításába, amely legsúlyosabb esetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel jár.

Fotó: Pixabay