2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Akar színházat menteni? Menjen el erre az előadásra!

Sztipán Orsolya, 2023. március 08. - 09:40
Akar színházat menteni? Menjen el erre az előadásra!

Gálaműsorral folytatódik a Pécsi Harmadik Színház "megmentése". Az ötven fellépő művész mindegyike lemond a tiszteletdíjról, minden bevételt a színház javára ajánlanak fel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hírportálunk, a frisshirek.hu korábban beszámolt már arról, hogy nehéz gazdasági helyzete miatt adománygyűjtésbe kezdett a Pécsi Harmadik Színház. Nyílt levélben hívták fel a figyelmet a nehézségekre és kértek segítséget a közönségtől.

Az előadási naptárukban lévő fellépések nem maradtak el az adományoknak köszönhetően, sőt, olyan produkciók is színre kerültek, amelyeken a fellépő művészek lemondtak a bevételükről, és azt a színházat illető jótékonysági előadásként tartották meg.

Az ún. „színházmentő akció” keretén belül nagyszabású gálaestet szervez a színház, amelynek bevételét teljes egészében a teátrum javára fordítják majd, az előadók lemondanak a tiszteletdíjukról.

Az est teljes bevétele a Pécsi Harmadik Színházat illeti meg

- olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az ötven meghívott művész mindegyike olyan ismert színész, énekes, akiket a közönség már jól ismerhet a korábbi előadásokból. A házigazda Vári Éva és Bősze Ádám lesz.

A gálaesten közel ötven művész lép fel, és bemutatják a kifejezetten erre a gálaestre szánt, a színház megmentésére íródott zeneszámot is. Tamás Éva: Dalommal hívlak közelebb című dalának zenei átiratát Tóth Álmos és Schulteisz Gábor készítette.

Az előadás március 15-én 17 órakor lesz a Pécsi Harmadik Színházban. További információt a www.pecsiharmadikszinhaz.hu  oldalon találnak.

Fotó: Pécsi Harmadik Színház facebook oldala