2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Újra Sinatra-slágereket visznek színpadra a Pannon Filharmonikusok

Sztipán Orsolya, 2023. március 01. - 17:46
Újra Sinatra-slágereket visznek színpadra a Pannon Filharmonikusok

A korábbi, hatalmas siker ismeretében várhatóan ismét nagy érdeklődés kíséri majd a pécsi zenészek Sinatra-koncertjét, és amilyen színvonalas, olyan bravúros élmény is lesz a közönség számára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás


Fergeteges koncertre készül a Pannon Filharmonikusok. A pécsi zenekar Frank Sinatra közismert és közkedvelt műveiből állította össze repertoárját az áprilisi koncertre. Honlapjukon azt írják: Energiarobbanás lesz a színpadon - nem érdemes tehát kihagyni ezt a koncertet!

A Vass András-hangszerelte dalok a swing stílusát meghagyva olyan zenei hangulatot közvetítenek, amelyeket csak az igazán nívós bárok látogatói élhettek át eddig.

A mintegy száz fős szimfonikus zenekar április 19-én ad koncertet Budapesten, a Művészetek Palotájában, amelyen felcsendül többek között a My Way, illetve a szintén nagyon ismert New York, New York című Sinatra-sláger is a Pannon Filharmonikusok előadásában.

A szimfonikus zenekar tagjai mellé más zenei műfajból érkező, neves művészeket is meghívtak, amint a honlapon írják:


a beat szekció mellett öt szaxofon művészből áll szaxofon sorral és zongorával egészül ki a zenekar.

A koncertnek már van előélete, a február 14-i előadás olyan sikeres volt, hogy nem csupán ráadás számot, de ráadás koncertet is bevállaltak a pécsi művészek. Ez a hatalmas siker arra ösztönözte a zenekart, hogy Farkas Gábriel, Veres Mónika Nika, valamint Magyar Bálint szólistákkal együtt megörvendeztessék tavasszal a fővárosi közönséget.

A várhatóan ismét rendkívül sikeres koncertet Illényi Péter fogja vezényelni.

Hallgassanak meg egy híres Frank Sinatra-dalt, amit  valószínűleg nagyon sokan kívülről dúdolnak, s amely  áthangszerelésének köszönhetően- ugyancsak helyet kap a Pannon Filharmonikusok műsorában:

Fotó: Pannon Filharmonikusok facebook oldala