2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Tizenhat, akkumulátor-gyártással kapcsolatos megkeresést kapott Pécs

Sztipán Orsolya, 2023. február 24. - 10:16
Tizenhat, akkumulátor-gyártással kapcsolatos megkeresést kapott Pécs

Az ország akkumulátor-gyártásról szóló hírektől hangos: pro és kontra érvek szólnak arról, vajon miért igen, vagy miért ne épüljenek akkumulátor-gyártással kapcsolatos beruházások Magyarországon. Lapunk folyamatosan figyelemmel kíséri a témát, amelyről számos cikket olvashatták már olvasóink. Ezúttal egy, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményről tájékoztatjuk Önöket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Eljuttatták a frisshirek.hu szerkesztőségéhez a Pécs Jövője szövetség frakciói az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos közleményüket. Lapunk folyamatosan figyelemmel kíséri a témát, amelyről számos cikket olvashatták már olvasóink.

A lapunkhoz eljuttatott közelményben azt írják a frakció tagjai, hogy eltökélt szándékuk fellendíteni a munkahelyek létesítése mellett Baranya vármegye székhelyének gazdaságát is, és az is kiemelt céljuk, hogy minél élhetőbbé tegyék a várost. Úgy látják, hogy történtek jelentős előrelépések ezeken a területeken az elmúlt három évben.

Kik ők, és mit akarnak?


A Pécs Jövője – DK, Pécs Jövője – Jobbik, Pécs Jövője - MSZP és Pécs Jövője - Öttorony frakció a közleményben kitér rá, hogy céljuk: befektetők csábítása Pécsre, de olyan befektetőké, akiknek működési területe magasan hozzáadott értéket, tiszta, modern technológiát képvisel.

Fontosnak tartják a frakció tagjai, hogy mielőtt ezekkel a befektetőkkel szerződnek, megismerjék és belelássanak a tervezett beruházás környezetre gyakorolt hatására is. Ennek érdekében alakította ki a városvezetés az álláspontját, amit a továbbiakban is folytatni fognak.

Pécs önkormányzatához a tavalyi évben 16 különböző megkeresés érkezett az akkumulátor gyártással kapcsolatban.

A frakció leszögezi: egyiket sem támogatták, és jelenleg sem folynak tárgyalások egyetlen akkumulátor gyártásban érdekelt céggel sem.

Külön kiemelik, hogy különösen nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a klíma megóvására.

Az a beruházás, amely ezzel szemben menne, nem valósulhat meg Pécsett. Amint írják:

A döntést – ahogy eddig, úgy ezután is - a pécsiekkel közösen hozzuk meg. Amennyiben bármely lehetséges fejlesztésről úgy ítéljük meg, hogy megoszthatja a pécsieket, a témában már előzetesen, a lényegi döntések meghozatala előtt ökológiai hatásvizsgálatot, széleskörű konzultációt, ha kell, helyi népszavazást fogunk indítani.

A frisshirek.hu NETTOGREEN rovata kiemelten foglalkozik környezetvédelemmel. Az említett tag-el keresve számos cikket találhatnak, olvashatnak. Kövessék figyelemmel "zöld" rovatunkat is!

Fotók: Pixabay, Wikipedia