2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A legkevesebb ingatlant a Dél-Dunántúlon adták el tavaly

Sztipán Orsolya, 2023. február 23. - 08:50
A legkevesebb ingatlant a Dél-Dunántúlon adták el tavaly

A Dél-Dunántúlon írtak alá legkevesebb ingatlan adás-vételi szerződést az előző évben az ország többi régiójához képest. Ez a "helyezés" a korábbi évben sem volt más. Pécsett a téglalakások ára átlagosan 407 ezer, míg a paneloké 450 ezer Ft volt négyzetméterenként 2022-ben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Utolsó helyen van az ingatlanok eladásában az országban a Dél-Dunántúl régió. Az MTI-t arról informálta az Otthon Centrum, hogy 2022-ben 13 500 adás-vételi szerződés történt az ingatlanok tekintetében.

Mint írják, már a korábbi évben is ezen a helyen végzett, akkor 15 500 db dokumentum került aláírásra ingatlan eladók és vásárlók között. Minden más régió 10% felett van, Dél-Dunántúl azonban a 9,7%-al stabilan tartja magát az régiók átlaga alatt.

A 2022-es évvel kapcsolatban az Otthon Centrum elemzési vezetője azt nyilatkozta, hogy ebben a régióban a legtöbb adás-vételt Pécsett rögzítették, ott 2200 ingatlan került eladásra. Soók-Tóth Gábor arról is beszámolt, hogy jóval leszakadva a baranyai megyeszékhelytől következik kb. 750-750 adás-vételi szerződéssel Kaposvár és Siófok. Ennél is kevesebben váltak meg ingatlanuktól Szekszárdon, és a sor ötödik helyén ugyancsak egy baranyai település, Komló áll, ahol az előző évben 420 adás-vételi szerződés aláírása történt meg.

A téglalakások eladásában a Dél-dunántúli megyeszékhelyek között Pécs tűnik a legaktívabbnak, ahol a 407.000 Ft négyzetméteres áron futnak ezek a típusú ingatlanok, míg a másik két városban (Szekszárdon és Kaposvárott) már 380 ezer forintos négyzetméterárért is ingatlanhoz lehetett jutni tavaly.  

Ugyancsak Pécsett voltak a legdrágábbak a panellakások is (450.000/m2), a másik két megyeszékhelyen pedig nem volt különbség a téglalakások és panellakások közötti átlagárban.

Fotók:

Nyitókép:I love Pécs facebook oldala, Kiefer Béla fotóművész fotója

pixabay