2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Dobrev Klára: Alakítsák meg az ellenállás kis szigeteit!

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 09:00
Dobrev Klára: Alakítsák meg az ellenállás kis szigeteit!

A Demokratikus Koalíció (DK), az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és az új európai Magyarország megteremtéséhez - jelentette ki a párt EP-képviselője, a politikai szervezet által létrehozott árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke kedden Pécsen. "A dollárbaloldal a háborús veszélyt hozza el" - reagált a Fidesz kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő, az ellenzéki párt árnyék-miniszterelnöke nyilatkozatára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dobrev Klára az ellenzéki párt országos nagyrendezvényén úgy fogalmazott:

nem lehet tétlenül várni az Orbán-kormány bukását.

A DK-nak van egy víziója arról, hogy milyen Magyarországot szeretne, és készen szeretné várni a rendszer bukását, a kormányzást, egyben "mindent el kell követni, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen" - hangoztatta.

A politikus a több mint ezerfős, a rendezvény helyszínére részben buszokkal szállított közönségét arra szólította fel, hogy alakítsák meg "az ellenállás kis szigeteit" és mindenhol "nyissák ki a szájukat", mondják el mindenkinek az igazságot arról, hogy az Orbán-rendszer miatt nincs európai jólét, de van drágaság, és nem működik az egészségügy, az oktatás.

A tengernyi elégedetlenségből egységes erőt kell teremteni

- jelentette ki Dobrev Klára, hangsúlyozva: az 1,1 milliós támogatóval rendelkező DK nem cél, hanem az Orbán-rendszer megbuktatásának eszköze, olyan kormányzóképes ellenzéki erő, amely visszaadhatja a magyarok ezeréves álmát, elhozza az európai jólétet.

Utóbbi szerinte egyenlő a békével, a biztonsággal, a kiszámíthatósággal, a demokráciával és a mindennapok kiszámíthatóságával, és mindez akkor érhető el, ha van olyan erő, amellyel összefogva van remény - húzta alá.

Ezért hoztuk létre az árnyékkormányt és az a következő feladat, hogy minél többen legyünk - szólította fel közönségét arra, hogy saját körükben is beszéljenek a problémákról, és mondják el ismerőseiknek, hogy van remény, van kormányzóképes erő.

A DK árnyék-miniszterelnöke az aktuálpolitikai eseményekről azt mondta: Magyarországnak a nemzetközi közösséggel együtt el kell elérnie, hogy "Putyin a háborút ne nyerhesse meg". Szerinte nem külső tényezők, hanem

"a Fidesz kormánya az, amely a lehető legsúlyosabb veszélyt jelenti Magyarország békéjére"

azzal, ha miatta az ország

"újra a gonosz oldalára áll".

Dobrev Klára szerint az ország sikerességéhez bérfelzárkóztatásra, a munkavállalók érdekeinek erős képviseletére, az oktatás és az egészségügy rendbetételére van szükség.

A politikus pécsi nagyrendezvényének előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt bejelentette: árnyékkormányuk vezetője, Dobrev Klára országjárásra indul, és a rendezvényeken elmondja, "merre indulunk, hova megyünk"..

Fidesz: a dollárbaloldal a háborús veszélyt hozza el

Dobrev Klára Pécsen arról beszélt, hogy a DK mint az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és "az új európai Magyarország megteremtéséhez".

A nagyobbik kormánypárt azt írta, hogy a dollárbaloldal azt mondja és azt csinálja, amiért a háborúpárti megrendelőik fizetik őket: bele akarják rángatni Magyarországot a háborúba és az újabbnál újabb szankciókba, amelyek árát a magyar emberekkel fizettetnék meg.

"A dollárbaloldal egyetlen intézkedést sem támogatott, amivel a családokat és a munkahelyeket védjük a szankciós inflációtól" - áll a Fidesz közleményében.

Fotó: MTI/Ruprech Judit