2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Megoldás születhet a pécsi csapadékvíz elvezetésére

Sztipán Orsolya, 2023. február 21. - 19:05
Megoldás születhet a pécsi csapadékvíz elvezetésére

Hosszú évek óta okoz bosszúságot Pécs számára a csapadék elvezetése. Megoldást találhatnak a gond elhárítására az ajánlati felhívás eredményeképpen, amelyet a pécsi önkormányzat tett közzé az elmúlt napokban. A cél az, hogy a Magyarürögi vízfolyás csapadékelvezetési problémájára minél előbb megoldás szülessen. Az ajánlatokat 2023. március 29-ig várják.  

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Olyan beruházás jöhet létre Pécsett, amely a belváros megóvásán túl az élet-, és az üzemeltetési körülményekre is pozitív hatással lesz - tájékoztat a baranyavar.hu. A Magyarürögi vízfolyás déli szakaszát érintő felhívás jelent meg az uniós közbeszerzési közlönyben, amelyet a pécsi önkormányzat tett közzé. Ez alapján az említett szakasz rendezésére lehet pályázni.

Ez a terület a város nyugati részén található, ide folyik a csapadékvíz, amely aztán a Pécsi-vízbe jut tovább. Az utóbbi években megszaporodtak a lakossági bejelentések a város ezen részéről, mert már olyan magas a patak, hogy a csapadékvizet nem tudja elszállítani minden gond nélkül, amikor váratlanul nagy mennyiségű csapadék zúdul bele. Olyankor gyakran ki is lép a medréből. A terület felső szakaszán iszaposodás és burkolathibák, az alsón ugyanezek a problémák kicsit enyhébben jelentkeznek.

Az a cél, hogy a Magyarürögi vízfolyás csapadékelvezetési problémájára megoldás szülessen minél előbb, valamint a mintegy 3210 folyóméter hosszúságú szakasz "jó karba" helyezése és rendezése az Istenkúti vízfolyás Park utcai kezdetétől a Pécsi-vízig. Ide két hordalékfogót is építenek majd, az egyiket az Ürögi fasorra, a másikat a nyugati-ipari híd északi részére. A feladatnak része új medrek beépítése, medertisztítás, partfalak megerősítése, három darab 4 köbméteres hordalékfogó építése. 

2023. március 29-ig lehet beadni az ajánlatokat.

Fotók: wikipedia