2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kívánság teljesítve: a Mandulás kemping a pécsieké!

Sztipán Orsolya, 2023. február 20. - 08:26
Kívánság teljesítve: a Mandulás kemping a pécsieké!

A lakosság véleménye az volt, hogy a Mandulás kemping maradjon a pécsieké. A korábban magánkézbe került terület körül lezárult a szerződés-tervezet vizsgálata, és megszületett a döntés. A közkedvelt mecseki helyszín egy csereszerződésnek köszönhetően kerül ismét a pécsi önkormányzat tulajdonába. A 2021-2027 közötti időszakban a pécsi városvezetés nagy, komoly fejlesztéseket tervez a Mecsekoldalon, ennek egyik része a Mandulás kemping rendbetétele is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Mecsekben található egyik gyöngyszem, a Mandulás kemping magántulajdonban van a 2000-es évek óta, de ez a pécsiek számára is nagyon kedvelt hely, egy közvélemény-kutatás eredménye alapján újra a város tulajdonába kerül. A kitöltést végzők 82 százaléka vélte úgy ugyanis, hogy vásárolja vissza a pécsi önkormányzat a magántulajdontól.

Nem volt olyan egyszerű a visszavásárlás módját megtalálni, de aztán kézenfekvő megoldás született.

A városképet inkább rontó, mint szépítő Bőrklinika épülete eladóvá vált, nyilvános licitet is kiírtak az értékesítésére két alkalommal is, de eredménytelen volt az ingatlan értékesítésének ötlete- tájékoztatta a frisshirek.hu-t a pécsi önkormányzat sajtóosztálya. Az állam részéről sem jelentkezett igény rá, hogy egyetemi fejlesztésekre használná a területet, így tulajdonképpen szabad volt az út az új ötletre:

elcserélik a Bőrklinika területét a Mandulás Kemping területével.

Az értékegyeztetés során az is világossá vált, hogy a Bőrklinika ingatlanfejlesztésre is alkalmas helyszín lehet, valamint további 200 millió forintos bevétele is lesz a csereüzletből Pécs városának.

Fontos szempont volt a városvezetés részéről, hogy a Mecseknek ez a területe ismét a pécsieké legyen.

A több hónapon át tartó jogi vizsgálatot a Baranya Vármegyei Kormányhivatal végezte, amelynek végeredményeként a Bőrklinika-Mandulás ingatlancsere szerződését rendben találta, a tervezet főispáni jóváhagyásával zöld utat kapott tulajdonoscsere:

Pécs város tulajdonába került a Mandulás kemping.

A 2021-2027 közötti időszakban a pécsi városvezetés nagy, komoly fejlesztéseket tervez a Mecsekoldalon. Erre vonatkozóan a frisshirek.hu megkereste az önkormányzatot, erről szóló cikkünket hamarosan olvashatják.

Fotó: Dani Csaba, Mandulás Camping facebook-oldala