2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Övék lett a legjobb "DDC Zöld Megoldás"

Sztipán Orsolya, 2023. február 17. - 20:24
Övék lett a legjobb "DDC Zöld Megoldás"

Egyre többen érzik úgy,hogy a környezettudatos életmód, a "zöld gondolkodás" fontos és alaptétel kell, hogy legyen az ember életében. Ennek a számnak az emelkedése még korántsem elégséges, ám mindenképpen érezhető a pozitív változás a korábbi évekhez képest.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A környezettudatos viselkedés, vásárlás, tevékenység népszerűsítéséhez nélkülözhetetlenek az olyan kezdeményezések, amelyeket nagyobb cégek részéről tapasztalhatnak az emberek- bár még mindig nem eleget. Az egyik legfontosabb pillére a környezetvédelemnek ugyanis a nagy gyárak, ipari létesítmények üzemeltetésének minél kevesebb üvegházhatású gázkibocsátása, az ökológiai lábnyom csökkentése. 

A Duna-Dráva Cement kft. egyike azoknak a cégeknek, amelyeknek üzletpolitikája kitér arra is, hogy a nyilvánosság, a lakosság felé nyitva célozzák meg a zöldítő gondolatok megszületését. Ilyen projektük az a már 2011-ben elindult kezdeményezés, amivel

a környezettudatos kezdeményezések támogatását tűzték ki célul.

A "DDC Zöld Megoldás" elnevezésű pályázat főként arra fókuszál, hogy a Beremendei és a Váci Cementgyár környezetében lévő közösségi tereket és az ott élők infrastruktúrájának környezettudatos működését segítse. Azok a pályázati anyagok részesülnek támogatásban, amelyek a környezettudatosságra, a természet megismerésére és annak védelmére nevelnek.

Lassú folyamat ez, de mindenképpen hasznos. Az eredmény lehet, hogy nem azonnali, de kis idővel érezhető és mérhető.

A Duna-Dráva Cement Kft. mindenesetre már 12 éve igyekszik formálni a környezetében élők gondolkodását abba az irányba, ami a környezet-és természetvédelem terén jelentős eredmény. Hiszen ha gondolat és a szándék megszületett, az már cselekvésre is fog ösztönözni.

DDC Zöld Megoldás pályázat nyertesei

A cég facebook-oldalán megjelent a DDC Zöld Megoldás 2022/23-as évad pályázati felhívásával kapcsolatos eredményhirdetés. Eszerint az alábbi  intézmények, szervezetek részesülnek a Duna-Dráva Cement Kft. támogatásában:

Cházár András EGYMI

Váci Alsóvárosi Óvoda

Görcsönyi Óvoda

Komló Városi Óvoda, Tompa Mihály utcai Óvoda

Nők Együtt Sikeresen Egyesület

A nyertes pályaműveket ezen az oldalon tekinthetik meg.

https://www.facebook.com/dunadravacement