2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

43 új parkolóhely várja a pécsieket nyáron

Sztipán Orsolya, 2023. február 16. - 08:40
43 új parkolóhely várja a pécsieket nyáron

Új parkolók építésébe kezdtek Pécsett. A munkálatokat összesen négy helyszínen fogják végezni, összesen 43 parkolóhelyet kialakítva a gépjárművek részére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint már a tavalyi évben is fontos szerepet kapott feladataik között, hogy enyhítsenek a város parkolási gondjain. Akkor a Kertváros lélegezhetett fel 30 új parkoló létrejötte miatt. A koncepció folytatódik ebben az évben is a Biokom Kft. munkavégzésével.

Az egyik legnagyobb igény a Boros István utcában jelentkezett, a lakosok több kérést is megfogalmaztak az önkormányzat felé, amelyek meghallgatásra is találtak, hiszen egy évvel ezelőtt jópár parkolási lehetőséget hoztak létre Pécsnek ebben az utcájában. Engedélyt adtak ki további 13-ra, amelyek pedig ebben az évben kerülnek kialakításra.

Dr. Schmuck Roland, a körzet önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy ugyancsak 2022-ben a Boros István utcától nem messze, a Littke József utcában is történtek fejlesztések: ott 14-el, a Nagy Ferenc téren pedig 16-al nőtt a parkolóhelyek száma.

A mostani parkolási munkálatokat még két kertvárosi területen kezdik el. Az egyik helyszínen, a Nagy Imre utcai cukrászda közelében, 12 autó parkolhat majd le hamarosan egy új parkolóban, és bővítik a Fülep Lajos utcában lévőt is plusz hat autó részére.

Horváth Tamás, a körzet önkormányzati képviselője úgy látja, hogy kinőtte a közeli cukrászda a parkolónak használt területet, így a Hársfa útra még öt autó számára teremtenek lehetőséget a parkolásra.

Az újonnan kialakított várakozóhelyek szilárd burkolatúak lesznek, és közvilágítást is szerelnek fel hozzájuk. Az építési, alakítási munkálatok valószínűleg nyáron fognak befejeződni.

 

 Fotók: Kertváros Pécs facebook-oldala, pixabay