2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Paralimpikonokat köszöntenek Pécsett

Sztipán Orsolya, 2023. február 14. - 10:15
Paralimpikonokat köszöntenek Pécsett

A Magyar Parasport Napja alkalmából február 16-án, csütörtökön ünnepelnek Pécsett is: rendezvényt szerveznek paralimpikon úszóik számára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A parasportolók tiszteletére minden évben megrendezik a A Magyar Parasport Napját. Ebből az alkalomból rendezvényt szervez a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya is.


A pécsi esemény fő attrakciója a helyi paralimpikonok megjelenése lesz, valamint egy kiállítás is nyílik a tiszteletükre. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Paralimpiai Bizottság kitér arra, hogy a Magyar Parasport Napját 2018 óta minden februárban megtartják, most a pécsiek szakosztálya is megemlékezik róla külön, csatlakozva az országos ünnephez.

Személyes találkozásra nyílik lehetőség a paralimpikonokkal, beszélgethetnek velük az iskolások. Közöttük lesz Hoffmann Judit, Konkoly Zsófia, Pásztory Dóra és Sors Tamás paralimpiai bajnokok, valamint Kovács Ervin paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó is.


Pécs minden volt úszó paralimpikonját fogják köszönteni a rendezvényen, amely az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban csütörtökön 17 órakor kezdődik. Fotókiállítás nyílik a tiszteletükre, és megtekinthetőek lesznek tárgyi relikviák is. Ez különösen gazdag kínálatnak bizonyul, hiszen az utóbbi 7 paralimpián összesen hat aranyérem, összesen pedig 26 érem birtokosai a pécsi paralimpikon úszói lettek- írja a pecsistop.hu


Az ünnepségre szeretettel várják a parasport iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Fotó: pixabay