2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Beköltözött egy zongora a pécsi Vásárcsarnokba - tud rajta játszani?

Sztipán Orsolya, 2023. február 13. - 11:08
Beköltözött egy zongora a pécsi Vásárcsarnokba - tud rajta játszani?

Egyre több helyen hódít a közösségi zongorák használata. Egy közösségi térben kiállított, bárki számára szabadon használható hangszer megjelenése ezúttal Pécsett is különleges színt jelenít meg a város amúgy is erősen kulturális névjegyén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közönség soraiból mostantól bárkiből lehet fellépő is, a közösségi zongora ugyanis azt a célt szolgálja, hogy az éppen arra járók és zongorázni vágyók szabadon játszhassanak rajta. 

A Pécsi Művészeti Gimnázium diákjai és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói avatták fel azt a pianínót, amelyet a a pécsi Vásárcsarnokban állítottak ki. Az eredetileg Valentin-napra tervezett program helyett már szombaton debütált a hangszer a nagyközönség előtt.

Egy zongorához nem mindenki mer hozzányúlni, az értékes hangszerek mindig tiszteletet és védelmet élveznek még a szakemberek részéről is. Sokan vannak, akik bár tudnak és szeretnének is játszani rajta, de nekik pedig hangszerhíján nincs rá lehetőségük. Az ő számukra egy ilyen adódó alkalom igazán nagy öröm lehet.

A most kikerült pianínó a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közös ötleteként foglalhatta el helyét Pécsett, a Vásárcsarnok Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratának közelében.

A hangszer várhatóan hosszú távra kapott engedélyt az ottmaradásra, egyelőre nem tervezik elvinni onnan. Bárki, aki kedvet érez egy kis zongorázáshoz odaülhet, és muzsikálhat rajta.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szamosi Szabolcs azt mondta, hogy ők szeretnek kilépni a hangversenytermek kapuin és váratlan helyszínekre becsempészni a muzsikát - írja a pecsma.hu

Fotó: Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. facebook-oldala, Szamosi Szabolcs facebook-oldala