2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Nőtt az igény az egyéjszakás foglalásokra is - Pécs a kedvelt turisztikai helyszínek között van

Sztipán Orsolya, 2023. február 10. - 15:34
Nőtt az igény az egyéjszakás foglalásokra is - Pécs a kedvelt turisztikai helyszínek között van

Az egyik kedvelt turisztikai állomása a belföldi utazásoknak Pécs - derül ki az egyik szállások közvetítésével foglalkozó oldal szerint. Nincs ugyan a legkedveltebbnek megjelölt helységek között, de mindenképpen figyelemreméltó pozícióban van: csupán öt város előzte be a Baranya megyei székhelyet az oldalon foglalók között.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elmúlt évben közel 35 %-os növekedést mutatnak a számok a hazánkon belüli, azaz belföldi foglalási igényre. A szezonális időszakok még azt az időszakot is túlszárnyalták, amelyek a koronavírus előtti időkre voltak jellemzőek.

A szallas.hu statisztikája azt mutatja, hogy Budapest után Siófok, Eger, Hajdúszoboszló, Szeged a sorrend, és csak az élboly után találjuk a listán Pécset, Gyulát, Hévizet, Balatonfüredet és Zalakarost.

Az oldalon azt írják, hogy a leginkább kedvelt kétéjszakás és egyéjszakás lehetőségek iránt van érdeklődés az elmúlt évben, és mindkét esetben nőtt a kereslet 2021-hez képest, mintegy 41-46 %-al. Az egyéjszakás pihenésre 33,9%-al, míg a kétéjszakásra 34,36 százalék volt több az igény 2022-ben.

Kedvelik a vendégek az Észak-Magyarországon található településeket, a hegyeket is, hiszen a pihenni vágyók 17%-a ott keres szállást a portál ajánlatai között. A Balaton továbbra is kiemelkedik a foglalási történetben, egész évre vetítve minden ötödik foglalás a magyar tenger valamelyik településére szól.

A legnépszerűbb helyek azok, ahol fürdőzési lehetőség, várak, történelmi épületek találhatóak. Az idei forgalom is várhatóan elmaradni biztosan nem fog a tavalyihoz képest, legalábbis ami az eddigi adatok alapján látható belőle. Eddig ugyanis csak a húsvéti szezonra már 58%-al nőtt az üdülési szándék - olvasható az oldal írásában.

Fotó: wikikönyvek, pixabay