2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Fennmaradásáért küzd a Pécsi Harmadik Színház: minden támogatásért hálásak

Sztipán Orsolya, 2023. február 09. - 11:04
Fennmaradásáért küzd a Pécsi Harmadik Színház: minden támogatásért hálásak

Komoly anyagi helyzetbe került a Pécsi Harmadik Színház. Az intézmény fennmaradása a tét, ezért támogatási felhívást tettek közzé. Minden segítségért nagyon hálásak lennének.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint azt a honlapjukon írják: önhibájukon kívül nagyon nehéz gazdasági helyzetbe kerültek. A koronavírustól kezdve a háború okozta energiaválság miatt rengeteg előadásuk maradt el, az energiaválság miatt elszállt energiaárak pedig olyan összegekre rúgnak, amelyek kifizetése már kifejezetten veszélybe sodorták a színház fennmaradását. Az a támogatás, amelyet az állam juttat a színháznak, nagyon csekély töredéke annak az összegnek, amely a működéshez szükséges lenne. Ráadásul már az év első hónapjára elfogytak a tartalékok, amelyeket eddig szorgalmasan gyűjtögetett a társulat.

Ott tartanak jelenleg, hogy

ha nem kapnak külső segítséget, végleg feloszlanak, lehull a függöny.

Ezért támogatói felhívást tesznek közzé,

20 millió forint összegyűjtésére lenne szükségük az év közepéig, ebből az összegből egy évadra való gazdálkodásuk lenne biztosított.

A vállalkozások egyszeri adományként az adóalapból a támogatásra adott összeg 20%-át írhatják le.
Támogatásként minden forintnak örülnek a Pécsi Harmadik Színház társulatánál, de külön tiszteletjegyeket biztosítanak azok számára, akik megtehetik, hogy magasabb összeggel segítenek a színháznak. Részletek a színház honlapján találhatók.

Aki szeretné és tudja támogatni a Pécsi Harmadik Színház fennmaradását, az szándékát és a támogatási összeg mértékét a palfiibolya@phsz.hu email címen jelezhet. Amennyiben a segítők hozzájárulnak, nevük megjelenik a színház honlapjának folyamatos frissítésekor.

A támogatási időszak február 28-ig tart. Mint írják:

Ha a regisztrált támogatási mérték nem éri el legalább a célösszeg 70%-át, úgy nem teljesül az a szándék, hogy a színház további működése biztosított legyen, és ebben az esetben a támogatók a vállalásuk alól mentesülnek.

A frisshirek.hu is segít, ahogy tud: felhívjuk a figyelmet a támogatási lehetőségre!

Fotó: Pécsi Harmadik Színház facebook-oldala