2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kárbejelentésnél figyeljen erre: szükség van a helyreállítás előtti fotókra!

Sztipán Orsolya, 2023. február 07. - 09:30
Kárbejelentésnél figyeljen erre: szükség van a helyreállítás előtti fotókra!

A hétvégi szélvihar rengeteg kárt okozott, a legtöbb kárigény Baranya vármegyéből érkezett az egyik biztosítótársághoz. Ez a kár az Aegon Magyarországnál közel 500 millió forint. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról korábban a frisshirek.hu beszámolt, a hétvégi vihar országszerte komoly károkat okozott.

Az Aegon Magyarország biztosítótársasága 3000 kárbejelentést regisztrált a hét első napján, amelyből

kiemelkedik a Baranya vármegyében élők kárigénye,

de rengeteg panaszos volt Somogy vármegyéből is.  A két megye össz-kárigénylése  teszi ki az ehhez a biztosítótársasághoz beérkezők egyharmadát - tudta meg a profitline.hu.

Balatonmária

A legtöbb jelzés a városok közül Kaposvárról érkezett hozzájuk, összesen 132 kárbejelentés történt a Somogy vármegyei településről. A pécsi ügyfeleik közül 122-en, a budapestiek közül 114-en jelentkeztek, hogy igényt tartanak a káruk kifizetésére.

Bakonyalja

A legtöbb kárt a szél okozta, a bejelentések 96%-át ez teszi ki, és mindössze 2 % a beázás miatti kárigény. Bár a meteorológiai előrejelzések nem mutatnak további viharos időjárást, a biztosítótársaságnál számítanak még a további bejelentésekre. Úgy vélik, még minimum 4000 ügyfelük fordul majd hozzájuk a hétvégi vihar okozta károk rendezése miatt.

Ógyalla

Az Aegon Magyarország számításai szerint a hozzájuk

beérkező kárigénylések kárértéke közel 500 millió forintra tehető. 

Arra kérik az ügyfeleiket, hogy legyenek türelemmel, a kárrendezést folyamatosan végzik. Az online felületen található ügyfélszolgálati platformon keresztül tegyék meg a kárbejelentést, és fontos, hogy  képeket, fotókat is mellékeljenek a vihar okozta károkról, amelyek még a felújítás, helyreállítás előtti munkák során készültek. 

Tömörkény

Fotók: Szeretlek, Pécs Facebook-oldala, Kaposvár és környéke Facebook-oldala, idokep.hu