2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Intézkedés közben ütötte meg a rendőrt egy férfi Pécsett

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 14:30
Intézkedés közben ütötte meg a rendőrt egy férfi Pécsett

Őrizetbe vettek egy férfit, aki intézkedés közben ütötte meg a rendőrt. A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kezdeményezte a pécsi lakos letartóztatását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendőrök február 4-án reggel, Pécs belvárosában szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek a 34 éves férfival szemben.

Miután az egyenruhások közölték a helyi lakossal, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, az trágár szavakkal szidalmazni kezdte őket.

Mivel a férfi többszöri felszólításra sem hagyott fel a rendőrök szidalmazásával, közölték vele, hogy előállítják a városi rendőrkapitányságra.

A fiatalember erre rátámadt az intézkedő rendőrökre

Ököllel egyikük feje irányába ütött, de mivel az védekezett, csak a vállát találta el. Az elkövető ez után még egyszer megütötte az egyenruhást, ez alkalommal a mellkasát célozta, de ezt az ütést is sikerült hárítani, így a korábbihoz hasonlóan ez sem okozott sérülést.

A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetbe vételét, majd gyanúsítotti kihallgatása után kezdeményezte a letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, – erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt – büntetett előéletű, így

okkal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Sorsáról ma dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január 13-ra virradóan, Budapesten egy férfi késsel támadt három rendőrre. Az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Illusztrációs fotó: Pixabay