2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Aquapark épül Pécsett

Sztipán Orsolya, 2023. február 06. - 07:50
Aquapark épül Pécsett

Aquapark létrehozására írtak ki nagyszabású pályázatot Baranya vármegyében. Pécs város vezetése „Multifunkcionális sportcsarnok és uszoda, valamint az uszodához kapcsolódó Aquapark” építésére buzdította a vállalkozó szellemű és hozzáértő szakembereket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pécsiek régóta szeretnék, ha náluk is működne egy nívós aquapark, éppen ezért az önkormányzat kidolgozta a lehetőségét annak, hogy Tüskésréten, a már működő sport-és rekreációs beruházásokhoz kapcsolódóan helyet kaphasson egy igazán komplex, élményt nyújtó létesítmény is.

A meghirdetett pályázat beadási határideje még 2022. októberében lezárta a lehetőséget a további pályaművek beérkezése előtt, azok pedig, akik díjazottak lettek, január végén vehették át az elismerést.

II. helyezett NAPUR Architect Kft. 

Összesen 14 pályamunkát értékelt a Bíráló Bizottság, ennyien jelezték elképzelésüket a pályázatban kiírt 4 egység, az

aquapark, sportuszoda, multifunkcionális rendezvénycsarnok és szálloda

megvalósítására. A pályázók uniós, nyílt építészeti tervpályázati eljáráson indultak, és olyan elképzelést kellett bemutatniuk, amelyben a négy egység önállóan is megvalósítható lehet, használhatóságuk egyedileg is zavartalanul működhessen.

III. helyezett CAN Architects Studio Építész Iroda Kft.

Az elbírálásnál a megadott kötelező szempontokon kívül különös figyelemmel értékelte

környezetvédelmi szempontokat, a környezettel való kapcsolatot, valamint nagy figyelmet fordított a közlekedési, telepítési lehetőségek megvalósíthatóságára is.

Olyan pályaművet, amely minden szempontot komplexen tudna teljesíteni, nem találtak a beadott pályamunkák között, ezért a Bíróló Bizottság úgy döntött, hogy

az első díjat nem osztja ki, a 2. és 3. díjazottakat közös munkára felkérve pedig javasolja a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárás megkezdését.

III. helyezett MÁS DESIGN Kft. és Perényi Stúdió Kft.

A tervpályázatról kiállítást is nyitottak, amely február 13-ig látogatható az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont Rotmundájában. Pécs város vezetése lehetőséget ad a lakosságnak a vélemény-nyilvánításra, ötletelésre, amely a pályázat oldalán található online kérdőív segítségével tehető meg.

Fotók: aquaparkpecs.hu, wikikonyvek