2023.05.30., kedd - Janka, Zsanett
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Jóval 390 forint alatt jár az euró

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 08:00
Jóval 390 forint alatt jár az euró

Vegyesen alakult, kevéssé változott péntek reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint péntek reggel hét órakor

  • az eurót 385,82 forinton jegyezték az előző esti 385,90 forint után,
  • a dollár jegyzése 354,15 forintra ment fel 353,38 forintról
  • a svájci frank jegyzése 387,39 forintra csökkent 387,89 forintról.

Péntek reggeli jegyzésén a forint 1,1 százalékkal áll erősebben a hét eleji kezdésnél az euróval, 1,4 százalékkal erősebben a dollárral és 0,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, rosszul kezdte a hetet, de szerda reggel már erősödött a nemzeti fizetőeszköz, bár még akkor is 390 forint fölött járt az euró. Tegnap aztán tovább erősödött a forint

Csütörtök esti jegyzésén egy százalékkal állt erősebben a hét eleji kezdésnél az euróval, másfél százalékkal erősebben a dollárral és fél százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint mindhárom devizával szemben erősödött, három százalékkal az euró, öt százalékkal a dollár és négy százalékkal a svájci frank ellenében.

Igaz, a tavalyi példátlanul rossz év volt: az euróval szemben tizennégyszer, a dollárral szemben huszonhatszor került padlóra a forint.