2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Az orosz médiában arról beszéltek, hogy a Dunára dobnának először atomot

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 18:00
Az orosz médiában arról beszéltek, hogy a Dunára dobnának először atomot

Az orosz médiában folyamatosan témáznak azon, hogyan lehetne nukleáris fegyvert bevetni a Nyugat ellen. Egy orosz tévéműsorban a meghívott szakértő azt mondta, hogy az első csapást leginkább a Dunára kellene mérni, írja a 24.hu Anton Gerasenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadójának Twitter-bejegyzése alapján. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ha a történetnek áthallása lenne a magyar közmédián futó orosz propaganda-adásokra, az csak a véletlen műve... Az orosz tévében egy magát szakértőnek nevezett férfinek Vladimir Szolojov a tévé propagandista először úgy tette fel a kérdést, hogy érdemes-e első alkalommal gyárakat és az infrastruktúrát támadni, mire a szakértő azt felete:

inkább a Dunát kellene célba venni.

De ezzel nincs kitéve a pont, most a propagandista kérdezett vissza, próbálva a műsorvezetőt igazáról meggyőzni:

a Dunán rengeteg hajó van, nagy hajók, nem kéne először inkább a Dunára lecsapni?

Hogy a Duna mely szakaszára értette a kérdését, nem árulta el. Szolovjov erre azt javasolta, hogy a Dnyepper infrastruktúráját támadják:

„nem kellenek hidak a Dnyeperre, nem kellene semmilyen vasúti kapcsolat sem, ami Ukrajnát összeköti a Nyugattal."

A propagandista mély meggyőződéssel kimondta, hogy jobb lenne, ha elvágnák az utánpótlást, amit az ukránok kapnak. 

Fotó: pixabay.com