2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Éhen haltak a drávakeresztúri gazda szarvasmarhái - elindult a nyomozás

frisshirek.hu, 2023. január 10. - 18:30
Éhen haltak a drávakeresztúri gazda szarvasmarhái - elindult a nyomozás

Halálra éheztette a szarvasmarháit egy német férfi Drávakeresztúron, írta az ATV.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kegyetlen körülmények között tartott szarvasmarhákat egy német férfi a baranyai Drávakeresztúron. Az atv megtudta, hogy a gazdálkodó csak bérli a területet, nem is tulajdonos, sőt kiléte is ismeretlen. A "gazda" kezdetben még az elvárhatóak szerint tartotta az állatukat, de az utóbbi időben ez megváltozott, így a polgármester értesítette a rendőrséget. 

A kiérkező rendőrök 14 tetemet és számos állati maradványt találtak a területen, valamint 26 csontsoványra éheztetett szarvasmarha sorsáról kell később dönteniük a hatóságnak.

Helyi állatvédők megpróbáltak segíteni az éhhalál szélére sodródott teheneken és a kis borjakon. Huszonhat szarvasmarha maradt életben, de válságos állapotban vannak, így mielőbb szeretnék őket elvinni. Egyelőre a hatósági engedélyre kell várniuk, addig nem tehetnek sajnos semmit. 

A faluban több holland állampolgár él, ők is megpróbáltak segíteni a bajba jutott állatokon. 

Fotó: pixabay.com