2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Hoppál Péter egy poszttal „visszacsatolta” Alsó-Baranyát

frisshirek.hu, 2023. január 02. - 11:00
Hoppál Péter egy poszttal „visszacsatolta” Alsó-Baranyát

A fideszes Hoppál Péter Alsó- és Felső-Baranya egyesülését látja Horvátország schengeni csatlakozásában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Mától a magyarországi Baranya vármegye és a horvátországi Baranjska županija között megszűnt a határellenőrzés! Újra együtt Alsó- és Felső Baranya!

– írta vasárnap este Facebook-oldalán Hoppál Péter.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Horvátország immár tagja a schengeni övezetnek, így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók.

A szomszédos ország egyúttal az euró-zóna tagja is lett, ám a fideszes politikus erről egy szót sem ejtett a bejegyzésében.

A 24.hu cikke szerint a hozzászólók közül ezt sokan szóvá tették Hoppál Péternek, aki egy kommentben „vágott vissza” nekik:

Ide irányították a balos komment hadsereget az euróért sírni (de nincs S@ros hálózat!) Ám van egy kis bibi: Medgyessyék már 2004-2005-re eurót ígértek 2002-ben. Vajon miért nem vezette be a baloldal 2005-2010 között, ha annyira szuper az euró???

Korábban arról is írtunk, hogy Hoppál Péter kulturális államtitkári megbizatása véget ér.

Fotó: Hoppál Péter. MTI/Kovács Attila