2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Téli állatkerti séta Pécsett

Arató Klári, 2022. december 30. - 08:08
Téli állatkerti séta Pécsett

A két ünnep között is kirándulhatunk a pécsi állatkertben, hiszen rövidített nyitva tartással ugyan, de várják az állatszeretőket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A meglepően kellemes december végi időjárás csak hozzájárul ahhoz, hogy az év utolsó napjaiban is meglátogassuk az állatkert lakóit. A Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium december 31-ig 9-től 16:30-ig várja az állatbarátokat.

A pécsi állatkertnek igencsak tartalmasra sikerült a 2022-es éve,

hiszen a felújított intézményben sok kis állat született. Hat különféle állatfaj szaporodott sikeresen, több szülőpár többedik alkalommal is gyarapította a családot.

Az idén többek között kis bölény, fóka, szurikáta és láma bébivel gazdagodott a Pécs Zoo, de mindenképpen említést kell tennünk az elárvult kis kengururól is, akit az egyik gondozó fogadott magához.

Az év bébijei

Nyáron egy időre le kellett zárni a fókák területét és a nyilvános fókatréninget is szüneteltették, hiszen óvták a családot, Donkát és Bonifácot, akik egy csodálatos kis fókabébinek örülhettek.

De a szurikáta család is gyarapodott, a nyáron 4 apró baba született náluk. A „gyerekek” gyorsan fejlődtek, azóta már ők is megtanulták szüleiktől az őrszemként való álldogálást.

Az állatsimogatóban is zajlottak az események, hiszen kiskecskék után egy lámacsikó is született, ami igencsak ritkaságnak számít.

A népes majomcsalád is tovább bővült idén, hiszen Berta és Radar szerelméből egy szavannai cerkóf majom bébi született, aki a hatodik gyermeke a majompárnak.

Egy igazán nagy bébi is született az állatkertben, hiszen Avarka, az amerikai bölénymama egy egészséges borjúnak adott életet – talán véletlen, de éppen anyák napjára időzítette a nagy eseményt.

Sokak kedvence lett a kis elárvult Bennett kenguru, aki valószínűleg kipottyant a mamája „zsebéből”, és csak a figyelmes gondozóknak köszönheti az életét, akik még időben megtalálták őt. A kenguruerszény helyett egy puha táska lett a „gyerekszobája” a kis bébinek, amit az egyik gondozó egész nap magával cipelt a vállán. A Djangónak elkeresztelt kis kenguru már 1 éves, a sajátságos gyerekkorának is köszönhetően nagyon kedves, bújós – nem véletlenül vált mindenki kedvencévé.

Örökbefogadás

Az állatszeretet kifejezésének egyik nagyszerű módja lehet, ha örökbe fogadunk állatokat, ezzel is hozzájárulunk a fűtési és az élelmezési kiadásokhoz. A pécsi állatkert weboldalán részletes leírást találunk a támogatás különböző fokozatairól, akár már 5 ezer forinttól is örökbefogadókká válhatunk.

Fotó: Pécs Zoo Facebook-oldala